Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd, info


Att tänka på vid registrering för LOK-stöd

LOK-stödet, som betalas ut av Riksidrottsförbundet, är en mycket viktig intäktsdel för föreningen och det är således viktigt att ALLA ser till att rapportera alla aktiviteter och all närvaro!

En godkänd aktivitet ska vara minst en timme lång, ha minst en ledare och minst tre deltagare. Följande uppgifter ska finnas för varje aktivitet: aktivitetstyp/namn, grupp/ledare/deltagare, datum, klockslag börjar och slutar samt plats.  

Bidraget är 8 kr per deltagare (spelare i ålder 7 - 25 år, max antal som kan få bidrag i en aktivitet är 30 st). OBS att en viss deltagare kan endast få bidrag för en aktivitet per dag.

Varje godkänd aktivitet ger dessutom 24 kr (en ledare) eller 30 kr (två eller flera ledare). En aktivitet med 20 deltagare och 2 ledare ger oss alltså 20 x 8 + 30 = 190 kr i LOK-stödsbidrag.

För att maximera vårt LOK-stöd är det bra att tänka på nedanstående:

  • Tänk på att alltid registrera 2 ledare om ni har 2 ledare. Ger 6 kr extra per aktivitet.
  • Om ett lag spelar 2 matcher på en och samma dag med samma spelare (t.ex. på en cup) får man bara ersättning för den ena. Men man kan i alla fall registrera dem som 2 skilda aktiviteter. Systemet håller koll på om en spelare har varit med flera gånger på en dag.
  • Om det är olika spelare i de båda matcherna ska man normalt registrera dem som 2 aktiviteter, eftersom man då får bidrag för 2 aktiviteter. Men om det är bara 1 eller 2 ”nya” spelare i den andra matchen är det bättre att registrera allt som enda aktivitet, annars kommer de ”nya” spelarna inte med i någon godkänd aktivitet.
  • Har man två olika matchgrupper, t.ex. blå och gul, ska man alltid registrera som två olika aktiviteter.
  • Om man har många spelare (eller flera lag) på en cup kan man alltså förlora en del LOK-pengar på att registrera alla på en enda aktivitet per dag i stället för att registrera de olika matcherna separat.
  • På flerdagarscuper ska man alltid registrera aktiviteterna för varje dag.
  • Överföring av registreringar från laget.se verkar nu fungera. De lag som använder laget.se kan alltså skapa aktiviteter och närvaroregistrera där. De lagen kan förstås närvaroregistrera direkt i IdrottOnline (IOL), men man bör välja att skapa aktiviteterna i endera laget.se eller IOL. Att skapa/rapportera på båda ställena är onödigt jobb och trasslar också till det lite i IOL’s sammandrag.

Alla spelare och ledare ska alltid vara registrerade i vårt medlemsregister i IOL med namn och fullständigt personnummer (12 siffror). Spelare och ledare ska också vara kopplade till lagets speciella träningsgrupp i IOL för att vi ska ha koll på lagtillhörighet (viktigt för medlemskapet och försäkringsdelen). Lagen kan administrera det själva eller få hjälp med det av kansliet.

Använder man laget.se ska en liknande registrering finnas där också, förutom ovan nämnda registrering i IOL som är obligatorisk (någon överföring av spelare och ledare till respektive lags träningsgrupp i IOL sker nämligen inte med automatik från laget.se). 

Viktigt att registrering görs korrekt enligt ovan för att försäkringar ska gälla och att vår LOK-ansökan ska bli godkänd.

Därutöver måste förstås alla spelare och ledare under våren betala in medlems-/träningsavgift för det innevarande året, för att de slutligen ska kunna kallas och vara medlemmar i Falu BS FK!

Uppdaterad: 27 JAN 2017 13:37
Skribent: Bengt Söderkvist
Epost: This is a mailto link

Kontaktinfo

Kansli tel 023-228 89
Föreningens e-post:
This is a mailto link

Föreningens hemsida: 
www.laget.se/falubsfotboll

 logo_Intersport1 ny

 club_intersport_topbanner_01

Logga Dalarnas Försäkringsbolag

 

 

  sisulogga

 

 

klart.se

Postadress:
Falu BS FK - Fotboll
Sturegatan 2
79151 Falun

Besöksadress:
Kopparvallens IP, Sturegatan 2
79151 Falun

Kontakt:
Tel: 023-228 89
E-post: This is a mailto link

Se all info